Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amnesty schrijfactie

10 december 2021 vanaf 14:00 tot 17:00

Gratis
Amnesty schrijfactie

Amnesty schrijfactie

Delen:

AANGEPAST:

Amnesty International schrijfactie Write for Rights

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Ieder jaar rond 10 december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen. Deze brieven hebben effect!

Gezamenlijk brieven schrijven is dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Amnesty Harderwijk heeft daarom de ‘thuisservice’ bedacht. Stuur een mailtje naar contact.amnestyharderwijk@gmail.com en een individueel schrijfpakketje met voorbeeldbrieven wordt thuisbezorgd, en desgewenst ook weer opgehaald. De geschreven brieven kunnen ook worden afgegeven in Centrum de Zin, Stationslaan 32 op vrijdag 10 december van 14:00 – 17:00 uur.

Amnesty Harderwijk regelt de gezamenlijke verzending van de brieven naar de autoriteiten van de desbetreffende landen.

Doe mee op de Dag van de Mensenrechten en kom op voor Bernardo Caal Xol uit Guatemala, Imoleayo Michael uit Nigeria, Ciham Ali uit Eritrea en de zeven anderen die onterecht gevangen zitten, verdwenen zijn of worden vervolgd voor wie ze zijn of waar ze in geloven.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Maryke Mak, telefoon 06-14156580, contact.amnestyharderwijk@gmail.com.