Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Amnesty schrijfactie

10 december vanaf 14:00 tot 21:00

Gratis

Samen schrijven tegen onrecht

Amnesty schrijfactie 10 december in De Zin

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Ieder jaar rond 10 december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen. Onze brieven hebben effect!

Kom meeschrijven met Amnesty Harderwijk in Centrum de Zin op vrijdag 10 december  van 14:00 – 21:00 uur. Voorbeeldbrieven en schrijfmaterialen zijn aanwezig.

Wie liever thuis schrijft kan een individueel schrijfpakketje met voorbeeldbrieven aanvragen. Stuur een mailtje naar contact.amnestyharderwijk@gmail.com en wij bezorgen het pakketje thuis. Desgewenst halen we de geschreven brieven weer op, maar afgeven in De Zin kan ook. Wij regelen de gezamenlijke verzending van alle brieven naar Amnesty in Amsterdam.

Doe mee op de Dag van de Mensenrechten en kom op voor Bernardo Caal Xol uit Guatemala, Imoleayo Michael uit Nigeria, Ciham Ali uit Eritrea en de zeven anderen die onterecht gevangen zitten, verdwenen zijn of worden vervolgd voor wie ze zijn of waar ze in geloven.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Maryke Mak, telefoon 06-14156580, contact.amnestyharderwijk@gmail.com

 

Gegevens

Datum:
10 december
Tijd:
14:00 tot 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags: