Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dim van Rhee lezing

22 oktober 2021 vanaf 20:00 tot 22:00

€ 5,00
Dim van Rhee lezing

Dim van Rhee lezing

Delen:

Dim van Rhee lezing

 

De eerste editie van het jaarlijkse eerbetoon aan illuster Harderwijker Dim van Rhee vindt op 22 oktober a.s. plaats. Met als thema ‘Het DNA van Harderwijk’ neemt, tevens Harderwijker in hart en nieren, Johan Hijnberg u tijdens de eerste Dim van Rhee lezing mee op een spannende zoektocht over de historie en toekomst van onze stad. Een bijzondere avond voor iedereen die geïnteresseerd is in Harderwijk. De avond wordt muzikaal omlijst door Christiaan Boer.

Dim van Rhee was een man van Harderwijk. Tal van initiatieven zijn door zijn hand verwezenlijkt. Als eerbetoon worden deze lezingen jaarlijks door Centrum de Zin georganiseerd. Uiteraard staan ze volledig in het teken van Harderwijk. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de eerste Dim van Rhee lezing gehouden wordt door stadsgenoot Johan Hijnberg.

 

Johan Hijnberg kennen we als directeur van de Gelderse Academie en voorzitter van de stichting Stadsdichter Harderwijk.

Johan neemt ons mee in overpeinzingen over de stad Harderwijk. Zijn wij als inwoner van de stad verworden tot, zoals hij dat noemt, een homo economicus. Ofwel, is de inwoner van Harderwijk/Hierden de klant geworden van de overheid? Is een stad meer als een verzameling gebouwen en mensen waarin opbrengst en efficiëntie de hoofdrol speelt?

 

Johan wandelt door historie en toekomst van Harderwijk/Hierden waarbij hij vragen oproept over ons eigen functioneren in een stad als Harderwijk/Hierden anno 2021. Een spannende zoektocht waarin veel te leren valt over onze eigen historie en toekomst. Zoals Chaim Bermant zei: “ Wij kunnen noch mogen het verleden vergeten, maar we doen er goed aan ons te concentreren op de toekomst”.

 

Bezoek deze eerste Dim van Rhee lezing met als thema “Het DNA van Harderwijk” op 22 oktober a.s. in Centrum de Zin.

 

Datum: 22 oktober 2021

Lokatie: Centrum de Zin

Toegang: € 5,00

Zaal open: 19.30 uur

Spreker: Johan Hijnberg

Muziek: Christiaan Boer

 

Aanvang: 20.00 uur.
Betalen aan de ingang. Pinnen is mogelijk.
Centrum de Zin is verplicht de coronacheck-app te controleren.