Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk

21 februari 2023 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk

Nieuwsuur Harderwijk

Delen:

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 21 februari 2023 in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk. Het onderwerp is deze keer ‘Een rondje wereld’.

In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. Deze keer wordt de schijnwerper breed gericht. Niet alleen op de ogenschijnlijk eindeloze oorlog in Oekraïne of de toenemende confrontaties in Israël, maar ook op andere delen van de wereld waar spanningen zijn, of waar oorlogen worden uitgevochten. Zoals in Afrikaanse landen als Ethiopië, Mali en Burkina Faso en in het Verre Oosten waar China de druk op Taiwan opvoert.

Het World Economic Forum dat van 16 tot en met 21 januari in Davos vergaderde, sprak zelfs van een wereld in ‘polycrisis’. Is dat een te somber beeld of juist erg realistisch? Dat gaan we onderzoeken op 21 februari in Nieuwsuur Harderwijk.

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En, vragen zijn zeer welkom!

Nieuwsuur Harderwijk begint om acht uur in Centrum de Zin aan de Stationslaan 32 en is zoals altijd gratis toegankelijk.