Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk

18 oktober 2022 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk

Nieuwsuur Harderwijk

Delen:

Een Kernoorlog: optie of bangmakerij?

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 18 oktober 2022 in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk. Het onderwerp is deze keer Een Kernoorlog: optie of bangmakerij?

In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. En die actualiteit is schokkend. Het woord ‘crisis’ zingt voortdurend rond. De internationale spanningen lopen verder op. De oorlog in Oekraïne krijgt steeds meer het karakter van een langdurige krachtmeting tussen Rusland en Oekraïne.

De angst groeit dat de Russische president Poetin kernwapens zal gaan inzetten als de Oekraïne-oorlog zo dramatisch voor zijn land blijft verlopen als nu het geval is. Een nederlaag ondergaan en erkennen, is voor hem ondenkbaar.

Met die vragen gaan we ons op dinsdag 18 oktober 2022 bezighouden. Liek Mulder waagt (opnieuw) een dappere poging enige helderheid en inzicht te verschaffen.

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En: vragen zijn zeer welkom!