Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen

31 augustus 2023 vanaf 20:00 tot 21:30

€ 15,00
Stembevrijdend Zingen

Stembevrijdend Zingen

Delen:

Zingen gaat altijd over aanwezig zijn. Er kan maar 1 toon tegelijk gezongen worden. Deze ene klank die jij nu zingt, daar gaat het om.

Er wordt veel gesproken over ‘in het hier en nu zijn’. Welnu: Stembevrijdend Zingen is de ultieme ‘hier-en-nu-oefening’.

Onze persoonlijkheid neemt ons vaak mee naar ‘daar en dan’ (‘gisteren klonk ik beter….straks komt die hoge noot….die vrouw/man naast me zingt wel heel mooi/vreemd…..wat vinden ze van mijn stem…..de dirigent kijkt ook bedenkelijk….is het al pauze….wat een geweldig/saai nummer…etc. etc. etc.) Die stemmetjes in onze hoofden gaat de hele tijd maar door (bij mij in ieder geval wel -?).

Als het (eventjes) lukt om echt vanuit je ziel/hart te zingen, wordt het stil in je hoofd. Je bent je klank, valt even helemaal samen met de muziek, met het lied, met het NU. Voor mij zijn dat momenten van genade, waarop ik achteraf kan reflecteren en dankbaar voor kan zijn.

Ook als muzikaal leider pendel ik op en neer tussen ‘doen/werken’ en momenten van ‘zijn/flow’. Ik probeer daar geen oordeel over te hebben, maar het waar te nemen, als de eb en vloed van de zee. Soms val ik samen met het moment, en soms val ik eruit. Mijn lichaam is dan altijd weer mijn anker om terug te komen. Mijn lijf voelen (voeten, billen), met bewustzijn in- en uitademen, met verwondering luisteren naar mijn stem:
‘hé, hé, ik ben weer hier en zo klink ik nu’. Op naar een volgend moment van samenvallen of eruit vallen.

Wil je dit ook mee ervaren en onderzoeken? Op donderdagavond 31 augustus is de eerste zangavond na de zomerstop in Centrum de Zin in Harderwijk.

Welkom!

Tot donderdagavond 31 augustus, en tot zings,

Maarten Moens

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

De data voor het najaar 2023 zijn 

Donderdag 31 augustus

Donderdag 28 september

Donderdag 26 oktober

Donderdag 30 november

Donderdag 21 december (Kerst-editie)

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Maarten Moens

Coach, trainer, Stembevrijder, pianist

www.maartenmoens.nl

info@maartenmoens.nl

06-25525702