Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen met Maarten Moens

20 februari 2020 vanaf 20:00 tot 21:30

€ 15,00
Stembevrijdend Zingen met Maarten Moens

Stembevrijdend Zingen met Maarten Moens

Delen:

Lieve zangers en zangeressen,

 

Als de liefde niet bestond,

zullen ze stilstaan, de rivieren

en de vogels en de dieren

als de liefde niet bestond.

(Toon Hermans)

 

Eind februari begeleid ik op piano een collega-Stembevrijdster bij het verwezenlijken van haar droom: een eigen liedjesprogramma met liedjes van Toon Hermans. Titel: Als de liefde niet bestond. (Zie bijlage).

We zingen allemaal liederen over de liefde, ingetogen en uitbundig. En of ik nu (mee)zing of begeleid, ik word er steeds meer heel blij van-?

Eigenlijk net als de avonden Stembevrijdend Zingen in Harderwijk. Ook daar gaat het vaak over de liefde, en zingen we met en vanuit liefde. Dat klinkt misschien wat ‘makkelijk’, maar Liefde is in mijn ogen een werkwoord, iets dat je moet doen.

En zingen, met aandacht en vanuit een open hart, is misschien wel het meest liefdevolle dat we voor elkaar kunnen doen. Met zingen, jouw stem, jouw zingen, geef je iets aan de ander, aan de wereld. En omdat we samen zingen ontvang je ook liefde van de andere deelnemers, bijvoorbeeld als je je net vandaag wat minder liefdevol voelt van binnen-?

Welkom dus: aanstaande donderdagavond 20 februari 2020 bij inloopkoor Stembevrijdend Zingen in Centrum de Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk. We zingen van 20.00 tot 21.30, met een korte pauze ergens halverwege.

Algemene informatie:

Inloopkoor Stembevrijdend Zingen zingt omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: een unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

 

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer, met een abonnement (voor 5 keer) 12,50 per keer.

Fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een lichtende groet,

Maarten & Marieke

 

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

P.S. https://youtu.be/YwcBtXDmfpk In deze link een prachtige uitvoering van dit lied door Wende Snijder-?

P.S. hieronder de nieuwe data voor 2020:

 

Data voorjaar 2020:

26 maart

23 april

28 mei

25 juni

 

Maarten Moens