Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk

18 april 2023 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk

Nieuwsuur Harderwijk

Delen:

Is onze democratie in gevaar?

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 18 april 2023 in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk. Het onderwerp is deze keer Is onze democratie in gevaar?.

In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. Op dinsdag 18 april staat de Nederlandse democratie centraal. Wantrouwen, polarisatie, falend overheidsbeleid en een verrassende verkiezingsuitslag lijken de indruk te wekken dat het met onze Nederlandse democratie niet goed gaat. Is dat ook inderdaad zo? Een inventarisatie van wat er aan de hand is, een vergelijking met andere spannende perioden uit onze vaderlandse geschiedenis en een blik over de dijken kunnen helpen meer grip te krijgen op wat zich op dit moment in Nederland afspeelt. Uiteindelijk geven we met elkaar een antwoord op de vraag: Is onze democratie in gevaar?

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En, vragen zijn zeer welkom!