Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filosofisch Café

22 maart vanaf 14:00 tot 16:00

€10

Filosofisch Café

Filosofisch Café

Het Filosofisch Café is een middag van – en in – Centrum de Zin met als insteek om mensen met elkaar in gesprek te brengen. Tijdens deze cafés is het mogelijk van gedachten te wisselen over de grote vragen in ons leven. In het Filosofisch Café is iedereen vrij om zijn mening te geven en te luisteren zonder oordeel. Het spiegelt je vermoedens hoe het zit met de wereld en jouw kijk daarop.

Woensdag 22 maart is de vierde middag in deze nieuwe reeks, met ditmaal als leidraad een bekend oud filosofieboek: Alzo sprak Zarathustra, dus het oorspronkelijke werk in vertaling. Kost € 17,50 (Uitgave Wereldbibliotheek).

Friedrich Nietzsche: Aldus sprak Zarathoestra

Nietzsche neemt onder de filosofen een heel aparte plaats in, zowel door zijn uitzonderlijke schrijfstijl als door de eigenzinnige inhoud van zijn filosofie, en misschien ook wel enigszins door zijn tragische leven, dat geplaagd werd door steeds toenemende ziekten en in krankzinnigheid eindigde. De vele manieren waarop men veel van zijn geschriften kan interpreteren maken begrijpelijk dat de meningen over de kwaliteit van zijn filosofie zeer uiteenlopen. Nietzsche zelf beschouwde Aldus sprak Zarathoestra als zijn belangrijkste boek, maar de teksten zijn voor de lezer niet altijd begrijpelijk.  Toch blijft het boeiende lectuur die je aan het denken zet.

Volgende data: 29 maart,  en 5 april. 15 maart slaan we over, dan is het centrum stembureau.

Deelname: per middag € 10.

 

 

Centrum de Zin