Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk
(Het Nederlandse politieke landschap)

19 september 2023 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk<br> (Het Nederlandse politieke landschap)

Nieuwsuur Harderwijk
(Het Nederlandse politieke landschap)

Delen:

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 19 september 2023 in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk. Het onderwerp is deze keer Het Nederlandse politieke landschap.

In ruim een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. Dinsdagavond 19 september, Prinsjesdag 2023, is een mooie gelegenheid de thermometer in de Nederlandse politiek te steken.

Een demissionair kabinet, tal van politici die vertrekken, nieuwe lijsttrekkers, een splinternieuwe politieke partij, Tweede Kamerverkiezingen op 22 november en tal van onopgeloste crises, zorgen voor heel veel onzekerheid en onduidelijkheid over de Nederlandse politiek. Wordt het land nog wel goed bestuurd?, hoe zit het met onze rechtsstaat?, wat maken de nieuwe lijsttrekkers klaar?, zijn maar enkele van de vele vragen waar kiezers mee worstelen.

Op dinsdag 19 september maken we een tussenbalans op en proberen we enige helderheid te verschaffen over de stand van zaken in het Nederlandse politieke landschap.

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En, vragen zijn zeer welkom!

Nieuwsuur Harderwijk begint om acht uur in Centrum de Zin aan de Stationslaan 32 en is zoals altijd gratis toegankelijk.