Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk

27 september 2022 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk

Nieuwsuur Harderwijk

Delen:

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 27 september in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk.

Het onderwerp is deze keer De chaotische wereld van september 2022.

 

In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. En die actualiteit is schokkend. Het woord ‘crisis’ zingt voortdurend rond. Niet alleen in eigen land, maar wereldwijd. Sombere berichten over de oorlog in Oekraïne, de torenhoge energieprijzen, de extreem droge en warme zomer, het boerenprotest, het lage vertrouwen in de politiek, de polarisatie in de Verenigde Staten en de groeiende invloed van China, buitelen over elkaar heen. En dan te bedenken dat deze opsomming bepaald niet compleet is.

Wat is er in Nederland en in de wereld aan de hand? Zijn die berichten terecht alarmerend, of worden ze uitvergroot door media en social media? Staren we in de afgrond van een Derde Wereldoorlog of zal Vladimir Poetin binnenkort inbinden? En hoe moet het verder met het sterk verdeelde Nederland? Kortom, is de wereld echt chaotisch, of lijkt dat maar zo?

Een stortvloed aan vragen, waar we ons op dinsdag 27 september mee bezig gaan houden. Liek Mulder waagt dan een dappere poging enige helderheid en inzicht te verschaffen.

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En: vragen zijn zeer welkom!

 

Nieuwsuur Harderwijk begint om acht uur en is zoals altijd gratis toegankelijk.