Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwsuur Harderwijk

15 november 2022 vanaf 20:00 tot 21:30

Gratis
Nieuwsuur Harderwijk

Nieuwsuur Harderwijk

Delen:

De Harderwijker historicus en auteur Liek Mulder verzorgt dinsdagavond 15 november 2022 in Centrum de Zin opnieuw een Nieuwsuur Harderwijk. Het onderwerp is deze keer Is onze democratie in gevaar?

In een uur praat Liek Mulder zijn gehoor bij over de actualiteit van dit moment. Deze keer staan niet internationale gebeurtenissen centraal, maar ontwikkelingen in eigen land. Want het zal weinig mensen ontgaan dat er ongekend veel kritiek is op het functioneren van de Nederlandse overheid. Niet minder opvallend is dat sommige fracties in de Tweede Kamer erop uit lijken te zijn de democratie te ondermijnen. Is dat werkelijk zo, of is er ‘alleen’ maar sprake van verhitte debatten en moeten we niet al te kleinzerig reageren?

Een deel van de wereld staat in brand, terwijl het klimaatprobleem steeds nadrukkelijker aandacht vraagt. Is Nederland in staat zijn burgers hiertegen te beschermen en veiligheid te bieden? Dat is een ongekend actuele vraag, die nauw samenhangt met de kracht van onze democratie. Daarover gaat het op dinsdagavond 15 november in Nieuwsuur Harderwijk.

In Nieuwsuur Harderwijk bekijken we de actuele gebeurtenissen vanuit historisch perspectief en proberen we te begrijpen wat er in de wereld werkelijk aan de hand is. En: vragen zijn zeer welkom!

Nieuwsuur Harderwijk begint om acht uur en is zoals altijd gratis toegankelijk.