Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Poëzieavond

5 november 2021 vanaf 20:15 tot 22:30

€ 7,50
Poëzieavond

Poëzieavond

Delen:

Spoken word en rap op eerste poëzieavond in Centrum de Zin

 

Met veelbelovende jonge dichters, spoken word-kunstenaars en Nederlandstalige rap vindt vrijdagavond 5 november de allereerste editie plaats van een poëzieavondje in Centrum de Zin.

 

Deze eerste van een serie van drie poëzieavonden belooft meteen een leuk en gezellig avondje uit voor elke taalliefhebber. De poëzieavonden worden mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van Stad als Podium en door een nauwe samenwerking tussen de Literaire en Culturele Stichting Apollo Harderwijk en Centrum de Zin.

Uit Zwolle komen er twee dichters. De huidige stadsdichter en tevens spoken word dichter Sarah Lucassen en de nog maar vier jaar in Nederland wonende Syrische dichter Osama Alloush.

Sarah Lucassen is een echte performer. Zij brengt haar beeldende poëzie in een mooi balans van toon en ritme. Dat kan ook gezegd worden van Osama Alloush. Zijn poëzie is van een dichter met een Arabische geest, die in het Nederlands schrijft.

De derde dichter is de veel gevraagde performer en dichter Wibo Kosters. Deze voormalige stadsdichter van Deventer is wars van rijtjesgeest en schrijft dwars door wat gebruikelijk is met een melancholische pen.

De poëzie wordt vrijdagavond 5 november afgewisseld door onvervalste Nederlandstalige rap van de uit Zeewolde afkomstige artiest Kev. Kev, wiens muziek gestreamd wordt op Spotify, maakte al op jonge leeftijd indrukwekkende rap, waarbij hij zijn gehoor onderdompelt én overdondert in de belevingswereld en straattaal van zijn leeftijdsgenoten.

De entree is 7,50 euro. Reserveren kan via info@centrumdezin.nl. Bij de deur vindt een coronacheck plaats.