Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen

22 december 2022 vanaf 20:00 tot 21:30

€ 15,00
Stembevrijdend Zingen

Stembevrijdend Zingen

Delen:

Beste mensen,

Ruimte maken voor ….

De Adventstijd is een tijd van verstillen en vertragen. Zwanger zijn van het Nieuwe (goede voornemens, nieuwe plannen, een afscheid, een nieuw begin, het terugkerende licht). In mijn aardse werkelijkheid is het echter ook vaak een tijd van grote drukte: nog even dit afmaken, dat afronden, snel inkopen doen, kerstdiners en culturele uitjes plannen.

De paradox van ‘Kerst-stress’. Hier botst de horizontale tijd van mijn agenda en horloge met de verticale tijd van het Nu en de eeuwigheid.

In Stembevrijdend Zingen komen die twee tijdslagen voor mij samen. Donderdag 22 december van 20.00 tot 21.30 staat in mijn agenda, er is een daarvoor en een daarna, én tijdens de avond zelf staat af en toe de tijd stil. Tijdens een lied, of in de stilte daarna ervaar ik soms iets van de verticale dimensie van het leven. Moeiteloosheid, vanzelfsprekendheid, een gevoel van eenheid, het samenvallen van alle tegenstellingen in een tijdloos moment van vervoering, of (om het wat mooier te zeggen) van genade en dankbaarheid.

Op donderdag 22 december komen we voor het laatst dit kalenderjaar bijeen voor een bijzondere Kersteditie van het Stembevrijdend Zingen.

Heerlijk zingend ruimte maken voor…..alles waar jij ruimte voor wilt maken!

Fijn als je erbij kunt zijn. En in deze muzikale herberg is altijd nog plek voor nieuwe bezoekers -?

Welkom en tot zings,

Maarten

Het andere goede nieuws is ik in overleg met Centrum de Zin 6 nieuwe data voor 2023 heb afgesproken!

Data 2023:

26 januari 2023

23 februari

30 maart

20 april

25 mei

29 juni

Voor alvast in de nieuwe agenda’s van 2023!

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Maarten Moens

Coach, trainer, Stembevrijder, pianist

www.maartenmoens.nl

info@maartenmoens.nl

06-25525702