Select Page

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stembevrijdend Zingen

30 maart 2023 vanaf 20:00 tot 21:30

€15,00
Stembevrijdend Zingen

Stembevrijdend Zingen

Delen:

Beste mensen,

Momenteel ben ik het boek ‘Muziek van de stilte, leven op het ritme van de getijden”, van David Steindl-Rast aan het lezen. Een citaat daaruit:

Vanuit pragmatisch standpunt is zingen een nutteloze activiteit, het levert niet op. We zijn er zo op ingesteld te letten op wat nuttig is, dat we het zinvolle dat vreugde, diepte en waarde aan het leven geeft, vergeten.

Zingen geeft dus vreugde, diepte en waarde aan het leven. En samen zingen vertienvoudigt dit alles. Hoera!

Daarnaast heb ik de afgelopen tijd gezongen en gespeeld op een uitvaart en ben ik druk aan het oefenen met een Bedside Singers koor in oprichting in Hoorn. Bedside Singers zingen aan het bed van mensen in hun laatste levensfase. Het motto daarbij is: Zingen voor de Ziel op reis.

En zijn we niet allemaal op een reis (door het leven)?

Stembevrijdend Zingen is zingen vanuit je ziel, voorbij aan alle stemmetjes van onze persoonlijkheid (of ego). Voorbij aan ‘goed zingen, perfectie, mooi zingen, presteren, vergelijken en beoordelen’. Gewoon zingen uit volle borst, omdat dat fijn is, vreugde geeft, een ervaring van diepte kan geven en waardevol is.

Spreekt dit je aan? Kom dan op Donderdagavond 30 maart naar de fijne kapel van Centrum de Zin in Harderwijk. We beginnen om 20.00 en sluiten af om 21.30.

En voel je naast verlangen ook allerlei tegenbewegingen, stemmetjes in je hoofd, of weerstand? Neem die allemaal ook mee onder je arm.

Want dat is het fijne van Stembevrijdend Zingen: er hoeft niets weg, of veranderd te worden, of te worden opgelost.

Kom zoals je bent en zing zoals je bent: blij, bang, boos, bedroefd. Het is allemaal ‘brandstof’ die gezongen en bezongen kan worden.

En als je iemand mee wilt nemen die je ook een stembevrijdende ervaring gunt…doen!

Tot donderdagavond 30 maart, tot zings,

Maarten Moens

Algemene informatie:
Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken. We zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer.

Volgende data:
– donderdag 13 april
– donderdag 25 mei
– donderdag 22 juni

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Maarten Moens

Coach, trainer, Stembevrijder, pianist

www.maartenmoens.nl

info@maartenmoens.nl

06-25525702