Select Page

In 2018 heeft Centrum de Zin weer een inspirerende programmering:

Naast onze doorlopende activiteiten zoals Ouderensoos, Singer & Songwriters, Klankschaal ligconcerten en meditatieavonden.

Op 26 januari komt de aftrap met onze Nieuwjaarsbijeenkomst en een optreden door het Harderwijkse duo HoundDog.

Op 17 januari: De Smaak van Storytelling – een introductie: een kennismakingsavond rond Biografische Storytelling waar verschillende vragen de revue passeren. Wat zien we als we luisteren? Welke plaatjes vormt onze verbeelding?

Op 2 februari een zangavond van het maandelijks inloopkoor: Moeiteloos Zingen in Harderwijk. “Stembevrijdend” zingen is moeiteloos zingen omdat het begint vanuit ontspanning, vanuit wat er (wel) is, vanuit overvloed en verlangen.

Op 21 februari start de cursus Filosofie, waarin we onder leiding van Kees Hellingman een aantal avonden ons verdiepen in filosofisch thema.

Op 26 februari start de cursus van Kees Voorhoeve: De weg van spirituele omkering,

over wakker worden voor de ziel vanuit Kabbalah, Soefisme, Meister Eckhart, Tibetaans Boeddhisme en Nietzsche

Vijf bijeenkomsten: 26 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei, 18 juni 2018

Met betrekking tot het doel van de spirituele traditie om vanuit de persoonlijkheid wakker te worden voor de ziel, speelt de weg van spirituele omkering en centrale rol.

De weg begint als we aangeraakt worden, de stem van de ziel klinkt in ons hart. Vervolgens gaan we op weg en vindt er een zuiveringsproces plaats. We leren gedachteconstructies te doorbreken en emotionele patronen los te laten. Dan kunnen we in stilte vanuit overgave het licht van liefde en wijsheid ontdekken. Er vindt een omkering plaats: werkelijk ruimte zijn opdat de bezieling in ons leven tot ontplooiing kan komen.

Hoe werkt dat proces tot omkering? Wie of wat is daarbij het middelpunt van ons leven? Hoe kunnen we werkelijk veranderen? Wat hindert ons om naar de bezieling over te gaan?

In deze cursus zullen verschillende voorbeelden over spirituele omkering uit de Kabbalah, het Soefisme, Meister Eckhart, het Tibetaans Boeddhisme en de westerse filosoof Friedrich Nietzsche besproken worden.

Vijf bijeenkomsten: per keer €12,50 of totaal € 40,–

Seizoen 2018-2019, vooraankondiging:

Cursus: Fases van de spirituele weg

Over de fases van de spirituele weg aan de hand van teksten uit de Bijbel zoals Genesis, Exodus, Noach, Ezechiël, en het Johannes Evangelie

Zeven bijeenkomsten

oktober, november, december 2018

januari, februari, maart, april 2019

De Bijbel is een duizelingwekkende mystieke tekst waarin de zin van het leven en de spirituele weg op symbolische wijze wordt beschreven. Alles wat in de Bijbel naar voren komt, heeft een diepere betekenis. Hoe kunnen we deze symboliek levend maken? Welke fases van de spirituele weg zijn hierbij te onderscheiden en hoe kunnen we dat toepassen op ons eigen leven?

Aan de hand van teksten uit de Bijbel zoals Genesis, Exodus, Noach, Hooglied, Ezechiël en het Johannes Evangelie, zullen in deze cursus vanuit christelijke en Kabbalistische perspectieven, verschillende symbolen en fases besproken worden.

 

 

 

 

vijf bijeenkomsten over de weg van spirituele omkering. Over wakker worden voor de ziel vanuit Kabbalah, Soefisme,
Meister Eckhart, Tibetaans Boeddhisme en Nietzsche