Select Page

Zondag 22 maart is de Inspiratiedag van het centrum.

Noteer het alvast in de agenda: beleef, ontdek, onderga deze ongetwijfeld inspirerende dag!

Inspiratiedag

 Thema: Bewust worden van je levenspad

 Met behulp van de spiritualiteit van het Enneagram

 Onder begeleiding van Kees Voorhoeve

Het Enneagram is een inspirerend symbool om inzicht te krijgen in de fases van de spirituele weg en bewust te worden van je levenspad: Wat is de zin van je leven? Waar is je hart vol van? Waar haal je je inspiratie vandaan? Wat is de juiste richting van je levenspad?

Tijdens de inspiratiedag zal het thema van het bewust worden van je levenspad op een spirituele wijze onderzocht worden. We zullen vooral kijken naar meer onbekende inzichten vanuit de christelijke mystiek van Jacob Boehme en de spirituele visie van de Russische mysticus Gurdjieff.

We zullen naast uitleg, reflectie en dialoog verschillende meditaties beoefenen met muziek, stilte en overgave om zodoende de betekenis van het Enneagram en het levenspad te ervaren.

 

Het enneagram is een universeel symbool van wijsheid. Iedere kosmos, ieder organisme en ieder mens is een enneagram, waarbij we kunnen leren ons spirituele levenspad te ontcijferen en inzicht te verkrijgen in de essentie van het leven.

 

Over Kees Voorhoeve

Kees Voorhoeve is verbonden als docent aan de Hogeschool van Amsterdam bij de Opleiding Social Work,  en geeft les aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Hij heeft verschillende studies gevolgd bij de godsdienstfilosoof Daniël van Egmond en heeft jaren meditatie beoefend binnen boeddhistische stromingen, onder andere in het Zenboeddhisme en de Tibetaans boeddhistische traditie. Verder is hij betrokken bij studie en meditatiegroepen binnen de Joods-Christelijke context. Hij geeft cursussen over filosofie, mystiek en meditatie.

Programma

10.00  Welkom

Meditatie en Ontspanning

Uitleg Thema/ Deel 1

Pauze [koffie/thee]

Meditatie met Muziek

Uitleg Thema/ Deel 2

13.00 – 14.00 Lunch

Stiltemeditatie

Mystieke Dialoog

Pauze [koffie/thee]

Meditatie

Afronding

 

Kosten: € 37,50 voor een hele dag! Maak voor 8 maart dit bedrag over naar  NL41 RABO 0387 7992 06 t.n.v. VG/NPB Harderwijk, o.v.v. inspiratiedag.