Select Page

Nieuwsuur De Zin

Liek Mulder belicht de actualiteit van dit moment, ditmaal als thema: Populisme, achtergronden en vooruitzichten.

Populisme, een term niet weg te slaan uit de media. Maar, wat is dat eigenlijk, populisme? Een modern verschijnsel? Niet bepaald. De eerste populist was een leerlooier, Cleon genaamd, die in 431 voor Christus in Athene vurig pleitte om de oorlog te verklaren aan Sparta!
Op 16 april uitleg over de achtergronden van populisme: wat bedoelen we ermee? waar komt het vandaan? hoe gaan we ermee om? En wat zijn de vooruitzichten voor populisme: gaat het groeien? is dat positief of juist niet? Veel vragen die nodig beantwoord moeten worden!
Nieuwsuur Harderwijk, dé gelegenheid om greep te krijgen op een actualiteit!

Liek Mulder, historicus en auteur van geschiedenisboeken,  presenteert dinsdagavond een nieuwe editie van Nieuwsuur Harderwijk. In een ruim uur krijgen belangstellenden alle ins en outs over een actueel thema in het nieuws te horen.  Mulder is een bevlogen verteller die ook nog eens beschikt over de gave om nieuwsontwikkelingen in een historisch perspectief te plaatsen. Hij doet dat met door hem zelf gevonden beeldmateriaal, waarmee hij zijn presentaties ondersteunt.

Entree gratis, praat en denk mee.

Zaal open vanaf 19.30 uur, begin om 20.00 uur