Select Page

Dinsdag 19 november is er weer Nieuwsuur Harderwijk, verzorgd door Liek Mulder. Het thema is als altijd actueel: De macht van de overheid.

Overheden in Nederland en andere landen stellen tal van regels en wetten op. Burgers worden geacht die te kennen en ernaar te handelen. Maar, wat komt daarvan in de praktijk terecht?

Hoe ver gaat de macht van Nederlandse overheden, zowel op plaatselijk, provinciaal als landelijk niveau? Hoe machtig zijn onze overheden eigenlijk?

En, hoe gaan we als burgers met al die overheidsmaatregelen om? De demonstraties van de afgelopen weken geven aan dat er vaak weerstand is tegen regels van de overheid. Hoe komt dat en hoe effectief zijn al die regels?

En, ook niet onbelangrijk, hoe zien wij burgers de overheid? Voelen we ons erdoor beschermd, of misschien juist bedreigd?

Veel vragen die op 19 november in De Zin aan de orde komen.

Liek Mulder, historicus en auteur van geschiedenisboeken,  verzorgt het Nieuwsuur Harderwijk. In een ruim uur krijgen belangstellenden alle ins en outs over een actueel thema in het nieuws te horen.  Mulder is een bevlogen verteller die ook nog eens beschikt over de gave om nieuwsontwikkelingen in een historisch perspectief te plaatsen. Hij doet dat met door hem zelf gevonden beeldmateriaal, waarmee hij zijn presentaties ondersteunt.

Entree gratis, praat en denk mee.

Zaal open vanaf 19.30 uur, begin om 20.00 uur