Select Page

Dinsdag 22 oktober is er weer Nieuwsuur Harderwijk, geleid door Liek Mulder. Het thema is als altijd actueel: Complotdenken: onschuldig?

‘Klimaatverandering is bedrog, bedacht door de Chinezen.’ ‘De farmaceutische industrie houdt bewijzen achter dat vaccins autisme veroorzaken.’ ‘Barack Obama werd geboren in Kenia.’
Drie voorbeelden van wat wel complottheorieën worden genoemd. Interessant te weten dat bovenstaande beweringen de ronde deden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Tientallen procenten van de Amerikanen namen deze opvattingen voor waar aan. En, hoe zit dat in Nederland? Zijn wij als ‘nuchter volk’ niet vatbaar voor dergelijke beweringen? Goed te weten dat er onlangs een in Amsterdam een internationaal congres is gehouden voor en door mensen die stellen dat de aarde plat is. De belangstelling was groot.
Op 22 oktober nemen we een aantal van deze complottheorieën onder de loep en gaan dan na of dit een onschuldig verschijnsel is, of dat we ons er toch wel enige zorgen om moeten maken. En bovendien, waarom geloven mensen dergelijke theorieën?

Liek Mulder, historicus en auteur van geschiedenisboeken,  verzorgt het Nieuwsuur Harderwijk. In een ruim uur krijgen belangstellenden alle ins en outs over een actueel thema in het nieuws te horen.  Mulder is een bevlogen verteller die ook nog eens beschikt over de gave om nieuwsontwikkelingen in een historisch perspectief te plaatsen. Hij doet dat met door hem zelf gevonden beeldmateriaal, waarmee hij zijn presentaties ondersteunt.

Entree gratis, praat en denk mee.

Zaal open vanaf 19.30 uur, begin om 20.00 uur