Select Page

Beste zanglustigen,

Je bent goed zoals je bent, en …..zoals je zingt!

Het heeft mij flink wat tijd en energie gekost (therapie, zelfonderzoek, coaching, e.d……) voor ik dit helemaal kon aanvaarden.

De Perfectionist in mij bleek erg machtig en hardnekkig. Het kon altijd beter….Mezelf vergelijken met anderen hielp ook niet mee.

Toch gaat Stembevrijding uiteindelijk daarom: het omarmen van de klank die er is en vandaaruit verder gaan.

Aanvaarden gaat vooraf aan veranderen (ontwikkelen, zeg ik liever). Een spannende paradox.

Het is goed zoals het is (ik ben goed zoals ik ben, mijn stem is goed zoals hij is), en er is ruimte voor ontwikkeling!

Als ik improviseer op de piano begin ik vaak met dichte ogen en sla ik links en rechts een willekeurige toon aan. Hé, dat klinkt interessant….!

Vanuit een open onderzoek naar de omliggende klanken kan er dan een melodielijn ontstaan, iets nieuws dat ik vooraf niet had kunnen bedenken. Ik ben helemaal aanwezig in het moment, in wat zich aandient, zonder iets te willen. Het ontwikkelt zich en wat ik doe ik helemaal erbij zin, erin zijn en doorademen (dat laatste om mezelf en de stemmetjes in mijn hoofd gerust te stellen -?).

En vaak klinkt het dan best aardig wat zich ontwikkelt….

Aanstaande donderdagavond 23 mei 2019 ben je weer van harte welkom om Stem- en Zielsbevrijdend te komen zingen in Centrum de Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk. We zingen van 20.00 tot 21.30, met een korte pauze ergens halverwege.

Algemene informatie:

Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zingen zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer, met een abonnement (voor 5 keer) 12,50 per keer. De eerste keer kun je kosteloos meezingen om te voelen en ervaren of deze zangavonden bij je passen.

Fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een hartelijke groet,

Maarten & Marieke

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Data 2019:

4 juli (laatste keer voor de zomerstop)

Maarten Moens

Stembevrijder, biografisch coach, trainer, mannenwerker

www.maartenmoens.nl

0031 (0)6-25525702