Select Page

Beste allemaal,

Aanstaande donderdagavond 25 april 2019 ben je van harte welkom om Stem- en Zielsbevrijdend te komen zingen in Centrum de Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk. We zingen van 20.00 tot 21.30, met een korte pauze ergens halverwege.

 Stembevrijding gaat over het bevrijden (vrijer worden) van je stem. En die stem is het voertuig van onze Ziel, dus uiteindelijk gaat het om het vrijer worden van/in onze Ziel. (Maar dat durf ik nooit zo goed op te schrijven, omdat het zo ‘groot’ klinkt…daar kan ik dus nog wel wat bevrijden in mezelf-)

Maar de stem is onze ingang. Hoe word je vrijer in je stem?

  • Eenvoud helpt daarbij. Het overbodige weglaten, je aandacht op 1 noot tegelijk richten.
  • Wat ook helpt is vertragen en met aandacht zijn waar je bent. Dat klinkt vrij vanzelfsprekend (en behoorlijk Zen….-), maar in de praktijk zijn we vaak al in de toekomst (wat komt er straks….) of in het verleden (hè, net ging het zo lekker en nu….).

Zijn (en zingen) in het moment is een voortdurende oefening.

  • Tot slot helpt het om alles wat er in je leeft (ongemak, schroom, ergernis, vreugde) tot klinken te brengen. Dus zingen wat er op dit moment in je leeft. Alles insluiten, niets uitsluiten.

Zingen met hart en ziel dus, in het moment, met aandacht en aanvaarding van alles wat er is = Stembevrijdend Zingen!

Welkom!

Algemene informatie:

Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zingen zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

 

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer, met een abonnement (voor 5 keer) 12,50 per keer. De eerste keer kun je kosteloos meezingen om te voelen en ervaren of deze zangavonden bij je passen.

Fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Mooi als we ‘viral’ gaan-

Met een bevrijdende groet,

Maarten & Marieke

Data 2019:

23 mei

4 juli

Maarten Moens

Stembevrijder, biografisch coach, trainer, mannenwerker

www.maartenmoens.nl

0031 (0)6-25525702