Select Page

Lieve zangers en zangeressen,

In december werkte ik mee als pianist-begeleider aan een project Kerstkoor. Zo kon ik weer eens ondervinden waarom ik zo blij ben dat ik het inloopkoor Stembevrijdend Zingen begeleid!

Een ‘gewoon’ koor studeert tijdens een zangavond een aantal liederen in, vaak per zangpartij; je krijgt huiswerk mee (zangpartijen) om thuis te oefenen; je staat op en gaat zitten; er wordt een ‘dresscode’ afgesproken voor bij het optreden; er is een generale repetitie met veel stress en spanning; je hele familie en de buren komen kijken naar de uitvoering. Daarna komt iedereen je vertellen wat ie ervan vond.

Kan leuk zijn, zeker goed om eens ervaren te hebben, maar wat ervoer ik het verschil met een avond Stembevrijdend Zingen.

Bij inloopkoor Stembevrijdend Zingen wordt er niet geoefend, er wordt de hele avond met hart en ziel gezongen. Er worden geen aparte stempartijen ingestudeerd; je kunt zitten, staan of liggen wanneer jij dat wilt; je bent ook geheel vrij in je kledingkeuze-; er zijn geen uitvoeringen, en geen toeschouwers. Als je komt, zing je mee. Het gaat om de beleving en ervaring van samen zingen. Dat werkt verbindend, vitaliserend, helend, openend. Het gaat om mindful zingen, aanwezig zijn in iedere noot.

Welkom dus: aanstaande donderdagavond 30 januari 2020 bij inloopkoor Stembevrijdend Zingen in Centrum de Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk. We zingen van 20.00 tot 21.30, met een korte pauze ergens halverwege.

Algemene informatie:

Inloopkoor Stembevrijdend Zingen zingt omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijkenWe zingen wereldliederen, mantra’s, klaag- en jubelzangen en liederen uit verschillende  spirituele tradities. Iedere avond is repetitie en uitvoering tegelijk. Naast het zingen luisteren we ook naar de stilte.
De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer, met een abonnement (voor 5 keer) 12,50 per keer.

Fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een lichtende groet,

 

Maarten & Mari

 

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

 

P.S. hieronder de nieuwe data voor 2020, en in de bijlage de nieuwe flyer!

 

Data voorjaar 2020:

20 februari

26 maart

23 april

28 mei

25 juni

Maarten Moens

 

Stembevrijder, biografisch coach, trainer, mannenwerker

www.maartenmoens.nl

0031 (0)6-25525702