Select Page

Beste zanglustigen,

Na een maand afwezigheid gaan we a.s. donderdag weer vrolijk verder met een avond Zomers Zingen!

Stembevrijdend Zingen is waarnemen wat er in je leeft en dat naar buiten brengen. Zingen en klinken waar je hart vol van is.

Het gaat dus meer om de expressie dan om de precieze nootjes. De liederen (wereldliederen, mantra’s) en mijn pianobegeleiding geven een bedding om tot expressie te komen. En soms zijn de liederen de rivier zelf die ons meeneemt en verrast, ontroert of doet jubelen.

De zomer nodigt ook uit om naar buiten te komen. Of te stralen en te bloeien, met alles wat er is. Kijk, ik zing met losse handen!

Ik blijf mensen ontmoeten die zeggen dat ze niet kunnen zingen. Dit blijkt een diepgeworteld misverstand te zijn.

Want iedereen kan zingen! Net zoals iedereen kan dansen, schilderen, voetballen, gedichten schrijven, etc. En ja, niet iedereen is een Noerejev, Cruijff, Picasso, Rutger Kopland, Trijntje Oosterhuis of Pavarotti. Maar als kind konden (en deden) we het allemaal en die onbevangenheid is terug te vinden (als we onze Kritische Ouder-stemmen even parkeren).

Stembevrijdend Zingen is een weg terug naar die onbevangenheid, vanuit ontspanning en moeiteloosheid tot klinken komen, tot zingen komen

Aanstaande donderdagavond 4 juli 2019 ben je weer van harte welkom om Stembevrijdend te komen zingen in Centrum de Zin, Stationslaan 32 in Harderwijk. We zingen van 20.00 tot 21.30, met een korte pauze ergens halverwege.

Algemene informatie:

Stembevrijdend Zingen is zingen omdat het fijn is om samen te zingen. Zingen zonder repeteren, zonder optreden, zonder muzieknoten, zonder vaste partijen. Het is moeiteloos zingen, vanuit overvloed, vanuit verlangen om te klinken, zingen zonder moeten, zonder presteren, zonder vergelijken.

Kortom: het is unieke zangavond met een gelegenheidskoor dat elke avond weer nieuw ontstaat bij de eerste tonen en verdwijnt bij de laatste klanken.

Er is een vaste kern van zangers (m/v) met daaromheen een lossere kring van mensen die af en toe komen. Iedereen is welkom!

We beginnen om 20.00 en zingen tot 21.30. Kosten 15 euro per keer, met een abonnement (voor 5 keer) 12,50 per keer. De eerste keer kun je kosteloos meezingen om te voelen en ervaren of deze zangavonden bij je passen.

Fijn als je nog even laat weten of je wel/niet komt. En als je nog iemand wilt meenemen…doen!

Met een hartelijke groet,

Maarten & Marieke

P.S. Ik heb ook een Facebook-event gemaakt van  deze zangavond, fijn als je die wilt ‘liken’, en/of daarop laten weten dat je komt, of hem weer delen op jouw Facebooktijdlijn. Hoe meer stemmen, hoe meer zangvreud’!

Data najaar 2019:

29 augustus 2019 (eerste keer na de zomer)

Andere data volgen spoedig!

Maarten Moens