Select Page

In deze snelle en hectische tijd krijgt u de gelegenheid stil te staan, even alles stop te zetten en op te merken wat er op dit moment is. Wees doelbewust met uw aandacht in het NU, zonder oordeel.

Naamloos 3

Wat is het geheim van Mindfulness? Waarom gaan mensen zich er zoveel beter door voelen? In de eerste plaats is het een training om meer in het hier en nu te zijn. In het dagelijks leven zijn we met onze gedachten vaak in het verleden of de toekomst. Veel dingen doen we automatisch.

Door u te concentreren op alles wat er gebeurt in het nu, onderbreekt u die gedachtenstroom en geeft u uw hersenen iets anders te doen. Tegelijkertijd worden uw ervaringen een stuk levendiger en intenser door er uw volle aandacht aan te schenken. Wie aandachtig leeft, heeft zo meer oog voor het kleine geluk.
Mindfulness is een bijzondere manier van omgaan met wat op ons afkomt.

Mindfulness vindt zijn oorsprong in – en heeft kenmerken van – het boeddhisme. In de kennismaking wordt niet ingegaan op het boeddhisme: ze beperkt zich tot de aandachtsoefeningen.

Pak nu de kans om bewust te worden van de wijze waarop u uw gedachten en uw gevoelens en daardoor uw stress in stand houdt.

Maak nu kennis met Mindfulness op
Woensdag 14 oktober: 20.00 uur tot 21.30 uur
Woensdag 21 oktober: 20.00 uur tot 21.30 uur
Woensdag 28 oktober: 20.00 uur tot 21.30 uur

De avonden worden gehouden in Centrum de Zin.
Worden verzorgd door Riet Noorlag, zij was jarenlang mindfulness-trainer binnen de GGZ.

AANMELDEN EN INFO:

Riet Noorlag

Centrum De Zin start 20.00uur zaal open vanaf 19.30 uur.
Kosten: 7,50 euro per avond of drie avonden voor 20 euro.