Select Page

Op 26 februari startte de cursus van Kees Voorhoeve: De weg van spirituele omkering,  18 juni het laatste deel, laat je inspireren!

Vijf bijeenkomsten over de weg van spirituele omkering. Over wakker worden voor de ziel vanuit Kabbalah, Soefisme,

Meister Eckhart, Tibetaans Boeddhisme en Nietzsche

 Maak de reis door de geest mee, met eeuwenoude visies en vaak zo actueel. Sta open voor nieuwe inzichten hoe in evenwicht te komen en te zijn. Laat je niet weerhouden door moeilijke woorden of teksten. Inhaken blijft mogelijk.

De weg begint als we aangeraakt worden, de stem van de ziel klinkt in ons hart. Vervolgens gaan we op weg en vindt er een zuiveringsproces plaats. We leren gedachteconstructies te doorbreken en emotionele patronen los te laten. Dan kunnen we in stilte vanuit overgave het licht van liefde en wijsheid ontdekken. Er vindt een omkering plaats: werkelijk ruimte zijn opdat de bezieling in ons leven tot ontplooiing kan komen.

Hoe werkt dat proces tot omkering? Wie of wat is daarbij het middelpunt van ons leven? Hoe kunnen we werkelijk veranderen? Wat hindert ons om naar de bezieling over te gaan?

In deze cursus zullen verschillende voorbeelden over spirituele omkering uit de Kabbalah, het Soefisme, Meister Eckhart, het Tibetaans Boeddhisme en de westerse filosoof Friedrich Nietzsche besproken worden.

Vijf bijeenkomsten: per keer €12,50 of totaal € 40,–

Aankondiging voor seizoen 2018-2019: de cursus Fases van de Spirituele Weg, over de fases van de spirituele weg aan de hand van teksten uit de Bijbel zoals Genesis, Exodus, Noach, Ezechiël en het Johannes Evangelie. Zeven bijeenkomsten: dit jaar in oktober, november en december; en in 2019 in januari, februari, maart en april. De exacte data volgen nog.