Meditatie
bijeenkomsten

Meditatie in centrum de Zin:

Wie graag met anderen wil mediteren, dit kan weer op de laatste zondag van de maand.
Meditatie is een techniek, die we in ons dagelijks leven kunnen inzetten. Voor iedereen die behoefte heeft aan rust, ontspanning en bezinning en op zoek en nieuwsgierig is naar zelfkennis.

Redenen om te mediteren

Er kunnen allerlei redenen zijn om te (gaan) mediteren. Hieronder volgt informatie over de effecten van meditatie en de mogelijkheden die het kan bieden. Misschien zie je hier wel redenen waarom meditatie voor jou van belang kan zijn; elke reden is even belangrijk als een andere.
Wanneer je echter start met mediteren om een bepaalde reden, zul je na verloop van tijd ontdekken dat de invloed van mediteren zich niet alleen beperkt tot dat ene gebied, die ene reden. Het is op dat moment dat je je bewust(er) wordt van de vele mogelijkheden die meditatie biedt en mediteren niet langer ‘alleen maar’ een vaardigheid is, maar een ontdekkingsreis wordt met, voor en in jezelf.
Onderstaande informatie is dan ook bij lange niet compleet, maar geeft wel een indruk. Prettige reis!

Gezondheidsredenen

Het is wetenschappelijk aangetoond dat meditatie een positieve invloed heeft op je gezondheid. Voorbeelden van resultaten van dergelijke onderzoeken zijn o.a. op deze site terug te vinden, op de pagina Meditatie in de media.

Samen mediteren onder deskundige leiding van Fons Verrijdt.

Met de beide voetjes op de grond dus vooral niet zweverig.  Dit is het motto van Fons Verrijdt, meditatieleraar en spiritueel begeleider, die de meditatie avonden verzorgt. Ervaar wat groepsmeditatie voor jou kan betekenen: samen zijn, in verbinding met jezelf en mediteren in stilte of met muziek, in evenwicht met inspiratie van de glimlach en vreugde.

Het zijn geen meditatielessen, enige ervaring met mediteren is wel prettig, echter ook geen bezwaar als het niet zo is, voel je vooral welkom!

Rust, evenwicht, zijn dat jouw verlangens om weer fris de nieuwe week in te gaan? Na de zondagavondmeditatie ben je weer klaar voor de nieuwe week.

Voor planning zie deze website, daar staan bij de berichten alle gegevens, ook de tijd, kosten en data!

Bovenstaande tekst is deels overgenomen van website van Fons Verrijdt.