Select Page

Vrijdag 12 april is er weer Singer  & Songwriteravond in ons centrum, met Yvi uit Zwolle, het voorprogramma is The Old Vintage Club uit Harderwijk. Het wordt vast een bijzondere avond, dus wees welkom!

aanvang: 20.15 uur,  entree € 7,50 kom ook een avond genieten!

De Zwolse singer-songwriter Diederick Brandsma maakt onder de artiestennaam Yvi prachtige popliedjes, vorig jaar stond hij geprogrammeerd voor de Popronde.      En 12 april staat hij gepland in centrum de Zin. In zijn eentje, samen met zijn violiste of met complete band zet Yvi zijn ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. Yvi schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow.
In 2015 werd YVI uitgeroepen tot ‘beste singer-songwriter van Noord Nederland’ en stond hij in het voorprogramma van Douwe Bob. Nadat hij in 2016 een huiskamertour deed, dook hij met band de ‘Coot Studio’ van medemuzikant Lendert Andel in, om hier het debuutalbum op te nemen dat in 2019 uitkomt. Kort daarna tourde hij door Ierland, waarbij hij het voorprogramma van de Ierse band ‘Aslan’ verzorgde en de straten van Ierland vulde met zijn muziek. In 2017 deed YVI mee aan de competitie, de ‘Grote Prijs van Nederland’, waar ze tot de halve finales wisten te komen. In 2018 YVI was geselecteerd voor ‘de Popronde’.
In El Mundo interviewde Ab Yvi in het tweede uur! Luister even via www.abdehaas.nl podcast 15-03-19 uur 2

Biografieën Old Vintage Club

Wat doe je als je altijd voeling had met muziek, er even een kink in de kabel is en de oude liefde toch op blijft spelen? Die wens heeft ons bij elkaar gebracht via de Popschool in Harderwijk. April 2018 zijn we begonnen en hebben we een vliegende start gemaakt. Het eerste optreden was in juni dat jaar buiten bij Walhalla. We hadden toen nog geen idee hoe de band zich zou ontwikkelen. We kregen direct een aanvraag. Dat beviel goed. Mede door een paar bandleden die podiumervaring hebben, gaan we ons er meer op toeleggen.

Henk van Driel: Drums
In 1965 start hij met enkele klasgenoten een bandje, geïnspireerd door o.a. The Beatles en The Rolling Stones. Hij kruipt achter het drumstel en al snel volgde een echt bandje, waarmee hij tot 1970 door heel Nederland toerde. Dan is het even stil, speelt daarna bij een een C&W band en keert terug naar z’n oude liefde: de bluesrock. Hij houdt van psychedelische rock, ouderwetse Rhythm & Blues.

Ab Drijver: Basgitaar
Ab is enige jaren geleden begonnen met gitaar spelen. Thuis heeft hij de nodige geluidsapparatuur staan en is gaan experimenteren met spelen. Hij heeft ondertussen lessen genomen bij de Popschool.

Hugo Migchelsen: Akoestische en elektrische gitaar
Hugo is op zijn 15e begonnen met muziek maken. Hij werd geïnspireerd door de muziek van The Eagles en The Dooby Brothers. Hugo is voornamelijk autodidact. Soms neemt hij de tweede stem onder zijn hoede.
Hij onderhoud de communicatie met de Popschool.

Timme van der Wurf: Elektrische gitaar
Timme speelt vanaf zijn 13e jaar, heeft rondgetoerd met verschillende rockbandjes in het zuiden van het land. Hij had een ongeluk met zijn hand en is sinds 5 jaar weer actief op de gitaar. Hij is een bekende in de muziekscene en onderhoudt voor ons de contacten.
Zijn voorliefde valt binnen de hard rock.

Hans van Berkel: Zang
Hans heeft jarenlang gezongen bij “Swinging Squabble”, een Harderwijks koor. Hij heeft met dit koor in de finale gestaan van Korenslag in 2016.
Behalve het genre van de band zingt hij ook graag cabaretliederen.

Anne-Marie Schoonwater: toetsen
Op haar 9e startte ze met piano spelen, toen verplicht klassiek. Op eigen houtje werd daar moderne muziek aan toegevoegd: jazzachtige pop, pop, Rhytm & Blues en een combinatie van al die stijlen. Het mag ruig en het mag een ballade zijn.
Eerder heeft ze gespeeld in een popschoolband in Lelystad. In Harderwijk is zij gaan dirigeren bij “Het Koor Gaat Door”.