Select Page

Dinsdag 3 februari 2015, Kees Voorhoeve

THEMA: Genesis en de Fases van Regeneratie in drie delen, vanavond deel 1

Studie- en Meditatiebijeenkomsten

THEMA: Genesis en de Fases van Regeneratie
Studie- en Meditatiebijeenkomsten
Onder begeleiding van Kees Voorhoeve
De mystieke weg is een regeneratieproces. Regeneratie betekent vernieuwing en verwijst naar het ‘herboren worden’ van de innerlijke mens. In het Genesis verhaal uit de Bijbel zijn naar aanleiding van deze mystieke geboorte, duidelijke fases te onderscheiden.
In drie studie- en meditatiebijeenkomsten worden aan de hand van Genesis de verschillende fases van regeneratie besproken. Daarbij zullen als illustratie de symboliek van de Alchemie en de visie van Christelijke mysticus Johannes van het Kruis aan bod komen om het proces van regeneratie te verhelderen.
Naast uitleg, vinden er ook meditatie oefeningen plaats om de fases van Genesis concreet te ervaren.
Deelname kosten:
inclusief koffie/thee € 12,50 per avond, 3 avonden € 30,00 AANMELDEN: Klik hier
Afsluitend is er een hele inspiratiedag gepland,Meditatiezondag op 14 juni 2015
(Dit valt onder een apparte inschrijving)

Over Kees Voorhoeve

Kees Voorhoeve heeft verschillende studies gevolgd bij de godsdienstfilosoof Daniël van Egmond en heeft jaren meditatie beoefend binnen boeddhistische stromingen, onder andere in het Zenboeddhisme en de Tibetaans boeddhistische traditie. Verder is hij ook betrokken bij studie en meditatiegroepen binnen de Joods-Christelijke context en geeft hij cursussen over filosofie, mystiek en meditatie. In zijn dagelijkse werkzaamheden is hij verbonden als docent aan de Hogeschool van Amsterdam bij de Opleiding Maatschappelijk Werk.